Ingatlan-, és építőipari jogAz ingatlan -, és építőipari joggal foglalkozó munkatársaink több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az érintett szakterület vonatkozásában, így teljes körű ismeretekkel rendelkeznek a helyi és regionális ingatlanpiac sajátosságai tekintetében. Ügyfeleink széles körére tekintettel ügyvédi irodánk magánbefektetők és intézményi befektetők részére egyaránt nyújt szolgáltatást, mely az egyéni igényekre tekintettel magában foglalja a lakó-, kereskedelmi -, ipari ingatlanok területén nyújtott jogi tanácsadást és képviseletet, legyen szó akvizícióról-, ingatlanfejlesztésről-, építőipari kivitelezéséről vagy peres képviselet ellátásról.

Szolgáltatások:

  • ingatlanberuházások strukturálása;
  • jogi átvilágítás;
  • ingatlan projekt akvizíció;
  • jogi képviselet nyújtása lakó-, kereskedelmi és ipari ingatlanok fejlesztése során;
  • jogi képviselet ingatlan adásvétele során;
  • jogi képviselet zöldmezős beruházás során;
  • kereskedelmi és ipari ingatlanok bérlete;
  • építőipari kivitelező cégek képviselete;
  • birtokviták rendezése;
  • ingatlanokkal kapcsolatos peres képviselet.

Az ügyvédi irodánk által 2017 -ben lebonyolított ingatlan akvizíciók összértéke az első félévben meghaladta a 10.000.000 Eurót.


Fizetés képtelenségi jogÜgyvédi irodánk a megalakulása óta szorosan együttműködik a Prisma Holding Zrt., faktorházzal, így az elmúlt évek során munkatársaink széles körű tapasztalatokat szereztek a követelések érvényesítésével és kezelésével összefüggő jogi megoldások területén. A fizetésképtelenségi joggal foglalkozó munkatársaink az ügyfelek igényeire tekintettel egyénre szabottan tervezik meg az adott követelés érvényesítéséhez szükséges jogi és nem jogi lépések sorozatát, melynek során különös hangsúlyt fektetnek a követelés érvényesítéséhez szükséges időtartam és a költségek elemzésére. Az irodánk által nyújtott komplex jogi megoldások a követelés érvényesítés hatékonyságának növelése érdekében magukban foglalják az adós vagyoni hátterének a feltérképezését, szükség esetén az adós lakcímének a lekérdezését is, így a feltárt vagyoni viszonyokra tekintettel tudunk javaslatot tenni ügyfeleink részére a követelésérvényesítési megoldások kiválasztása során. Amennyiben a környezettanulmányra tekintettel a nem jogi úton történő követelés érvényesítés a kedvezőbb megoldás („soft-collection”) úgy ennek keretében ügyvédi irodánk, megfelelő szakemberek igénybevétel vállalja az adósok telefonon, személyesen történő megkeresését és az adóssal történő tárgyalások lefolytatását továbbá a fizetési felszólítások elkészítését, illetve kézbesítését. Amennyiben a követelés érvényesítés során a jogi út a célravezetőbb, úgy ügyvédi irodánk vállalja a fizetési meghagyási eljárások és a bírósági végrehajtás során történő teljes körű jogi képviselet ellátását, mely magában foglalja az önálló bírósági végrehajtóval történő kapcsolattartást is. Az ügyvédi iroda nemzetközi jellegére tekintettel vállaljuk a követelések Európai Unión belüli jogi úton történő érvényesítést is. (Európai fizetési meghagyás) Az irodánk rendelkezésére álló informatikai rendszerek lehetővé teszik, hogy ügyfeleink részére nagyszámú adós esetében is vállaljuk a követelések érvényesítését és kezelését.

Intézményi ügyfeleink részére vállaljuk a végelszámolási, csőd és felszámolási eljárásokban történő jogi képviselet ellátását. Munkatársaink széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek a csődegyezség illetve a felszámolási eljárásban történő hitelezői egyezség létrehozásában, illetve az egyezségekhez kapcsolódóan a bíróság előtt történő nem peres eljárások lebonyolításában.

Ügyvédi irodánk vállalja továbbá a követelések érvényesítéséhez kapcsolódó bírósági eljárásokban történő peres képviselet ellátást.


VagyontervezésA gazdasági élet szereplőinek számos esetben – legyen az generációváltás, családi okok vagy más életkörülmények esetleges változása - előre megtervezett intézkedésekre van szükségük ahhoz, hogy hosszú távon is biztosítsák a vállalkozás, illetve családtagjaik, szeretteik jövőjét. A tervezett intézkedés jelentheti a társaság tulajdonosi körének tudatos megváltoztatását, átalakítását vagy a megteremtett vagyon hozzáértő kezekbe történő átadását bizonyos időre. Az egyedi igényeknek leginkább megfelelő, a vállalkozás piaci megítélését és ezzel annak piaci értékét is meghatározó, természetesen ezzel egyidejűleg a hatályos jogszabályokkal is harmonizáló konstrukció kiválasztása döntő mértékben csökkentheti hosszú távon is a gazdasági-, pénzügyi és jogi kockázatokat. Tekintettel arra, hogy az üzleti életi egyre globálisabbá válik, az ügyvédi irodánk által ezen a területen nyújtott tanácsadás megfelelő biztonságot nyújt a tervezett intézkedések nemzetközi jogi környezetben történő sikeres végrehajtásához is. A vagyontervezés területén nyújtott szolgáltatásunk a vállalati vagyontervezés mellett természetesen magában foglalja a magánszemélyek részére nyújtott vagyontervezési tanácsadást is.


VagyonvédelemMind magánszemélyek, mind vállalkozások esetében a megszerzett vagyon védelme a legalapvetőbb gazdasági cél, amely elsődlegesen a vagyon harmadik személyek megalapozatlan követeléseitől való megóvását jelenti. A vagyonvédelem esetében a hitelezői és adózási szempontok figyelembe vétele mellett tehát a megszerzett vagyon biztonságba helyezésére, megőrzésére és gyarapítására kell koncentrálni. Munkatársaink a vagyontervezéshez kapcsolódó tanácsadási tevékenységet az Első Magyar Trust Tanácsadó Zrt.-vel együttműködve nyújtják.


Kapcsolat


HOLOVITS ÜGYVÉDI IRODA

1062 Budapest, Bajza utca 24.

Tel.: (06 1) 354 0993

Fax.: (06 1) 269 0762

info@holovits.com
Küldjön üzenetet